Dé Kroonluchter winkel voor Nederland én België . . .

Hoe maak ik mijn Kristal Kroonluchter schoon

Gepubliceerd op 2 april 2018 om 10:41

Een kristal kroonluchter is een prachtige en luxueuze toevoeging aan elk huis of bedrijf, maar het kan lastig zijn om hem schoon te houden. Gelukkig is het een eenvoudig proces als je de juiste stappen volgt. Hier volgen enkele stappen om u te helpen uw kristal kroonluchter schoon te maken en te onderhouden:

  1. Zet eerst de kroonluchter uit en zorg ervoor dat hij afgekoeld is voordat je begint met schoonmaken. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je uitglijdt of dat je je verbrandt aan de lampen of kristallen.

  2. Verwijder de kroonluchter uit de ruimte of bedek deze met een doek of plastic om te voorkomen dat er stof of vuil op valt tijdens het reinigen.

  3. Maak de kroonluchter schoon met een stofzuiger met een zachte borstel om stof en vuil van de kristallen en metalen onderdelen te verwijderen. Dit is de eerste stap om de kroonluchter grondig schoon te maken.

  4. Maak de kristallen schoon met warm water en een milde zeep. Gebruik een zachte borstel of een zachte doek om de kristallen grondig te reinigen. Zorg ervoor dat je de kristallen goed afspoelt met schoon water om alle zeepresten te verwijderen. Laat de kristallen drogen voordat je verder gaat.

  5. Maak de metalen onderdelen schoon met een zachte, vochtige doek. Gebruik een milde zeep als er hardnekkig vuil is. Droog de metalen onderdelen goed af na het reinigen.

  6. Gebruik een glasreiniger op de kristallen om deze te laten stralen. Spray de glasreiniger op een zachte doek of spray het direct op de kristallen en veeg het af met een schone doek.

  7. Controleer regelmatig of er losse of gebroken kristallen zijn en vervang deze indien nodig. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er beschadiging ontstaat aan de kroonluchter of dat er veiligheidsrisico's ontstaan.

  8. Na het reinigen, hang de kroonluchter weer op op de juiste plek.

Houd er rekening mee dat sommige kroonluchters specifieke onderhouds- of reinigingsinstructies hebben, dus het is aan te raden om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen alvorens u begint met het schoonmaken.

Succes met het schoonmaken van uw kroonluchter.

 

* Bij gebruik van gedistilleerd water is het niet noodzakelijk om de kristallen droog te wrijven. Het water verdampt zonder dat er kalk resten achterblijven !

 

** gebruik geen citroen afwasmiddel of andere agressieve schoonmaak middelen, deze kunnen het kristal en andere metalen onderdelen van de kroonluchter aan tasten.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.